Építészmérnöki tevékenység

 

Szaktanácsadás

Ha már kiszemelte álmai telekingatlanát, házát vagy lakását, de aggódik az esetleges építési, kivitelezési hibák miatt, akkor vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat. Építész munkatársunk megvizsgálja a helyszínt, a ház környezetét és az épület állapotát.


separator

Állapotfelmérés

Ha már kiszemelte álmai telekingatlanát, házát vagy lakását, de aggódik az esetleges építési, kivitelezési hibák miatt, akkor vegye igénybe tanácsadási szolgáltatásunkat. Építész munkatársunk megvizsgálja a helyszínt, a ház környezetét és az épület állapotát.


separator

Bontási terv készítése

A meglévő épület bontásához az épület funkciójától és méretétől függően az építésügyi hatóság engedélye szükséges, és mivel az engedély kiadásának feltétele a bontási terv elkészítése, Cégünk vállalja a terv elkészítését és az ehhez szükséges ügyintézést, akár önálló dokumentációról, akár a bontáshoz kapcsolódóan új épület engedélyezési tervének részéről van szó.


separator

Építészeti tervezés

Tervezőink célja, hogy a Megbízó igényeit „papírra vessék”, figyelembe véve a hatályos jogszabályokat, a környezeti adottságokat és mindezt – igény szerint - kiegészítsék tanácsaikkal, javaslataikkal.
Minden esetben törekszünk arra, hogy Megbízónk elképzelései a lehető legnagyobb mértékben valósuljanak meg.
Ennek érdekében már az első találkozáskor pontosítjuk a megbízói igényeket és a tervezés menetét, ütemtervét. Felmérjük a helyszíni adottságokat és lehetőségeket, valamint meghatározásra kerül az ideális és a maximális költségkeret is annak érdekében, hogy később ez ne akadályozhassa a tervek megvalósulását.
A megfelelő stílus és kivitelezés meghatározásában – melyek a tervezés egyik alapját képezik - sok esetben segíthet az elképzelésekhez hasonlító képek (fotók, festmények, stb.) összegyűjtése.
Az elkészült vázlatterv egyeztetése és véglegesítése után kerül sor a végleges építészeti terv megalkotására, majd a megfelelő dokumentumokkal történő kiegészítés után az engedélyezési tervdokumentáció összeállítására.
Igény esetén Cégünk beszerzi a szükséges tervtanácsi állásfoglalást, térképmásolatot, tulajdoni lapot és közműnyilatkozatot, de természetesen ezt maga a Megbízó is megteheti. Az ezen felül szükséges dokumentumokat (kéményseprői nyilatkozat, statisztikai lap, tervezői nyilatkozat, műszaki leírások, tűzvédelmi leírás, stb.) az arra jogosult munkatársaink összeállítják, vagy beszerzik, hogy az építési engedélyhez szükséges teljes dokumentáció összeállhasson.
Természetesen amennyiben a hatóság javításra kötelezi az igény benyújtóját, Cégünk „garanciálisan” elvégzi a szükséges javításokat.


separator

Kiviteli terv készítése

Cégünk minden épület- és kivitelezés típushoz vállalja kiviteli terv elkészítését, mely garantálhatja a pontos technológiai előírások betartását, és pontosítja az engedélyezési tervdokumentáció felületesen érintett részleteit.
Pl. statikai kiviteli tervek, gépészeti kiviteli tervek, elektromos tervek, stb.


separator

Engedélyezési terv, építési engedélyeztetés

Az építési engedélyt a területileg illetékes építésügyi hatóság adja ki, és jelenleg szükséges minden olyan munkálathoz, vagy építkezési folyamathoz, mely a homlokzat megváltoztatásával jár.
Cégünk vállalja a bonyolult engedélyezési folyamat teljes lebonyolítását az engedélyezési tervdokumentáció elkészítésétől az építési engedély kiadásáig, beleértve az ezzel járó folyamatos egyeztetést a hatóságokkal, és a Megbízó lépésenként történő tájékoztatását.
Szintén vállaljuk, hogy Megbízónknak mindössze egy emberrel kelljen a folyamat során kapcsolatot tartania, levéve így válláról a lebonyolítással járó szervezési feladatok terhét.
A megfelelő megbízási papírok birtokában természetesen vállaljuk a szükséges közműnyilatkozatok szolgáltatóktól történő beszerzését is.


Template downloaded from free website templates free counter

Valid XHTML 1.0 Transitional Érvényes CSS!